Persoonlijk

’t Heerlijk avondje is gekomen… | BLOGMAS #5

Het is vandaag 5 december. Vanavond is het Sinterklaasavond. Voor mij elk jaar weer één van de leukste avonden van het jaar. Vroeger vierde ik Sinterklaas altijd met mijn ouders. Maar sinds het overlijden van mijn moeder 20 jaar geleden, vier ik deze avond bij de beste vriendin van mijn moeder. Super leuk natuurlijk dat dit na al die jaren nog steeds zo is.

Altijd op 5 december

Traditiegewijs vieren we pakjesavond altijd op 5 december. Ook als het niet in het weekend valt. Meestal wordt het best laat dus ik pak de 6e altijd verlof. Toen ik nog op school zat, moest ik de dag erna gewoon vroeg op. Voor een keertje maakte dat dan niet uit. Het was het slaapgebrek in ieder geval helemaal waard.

Ook geheel volgens traditie is het diner op pakjesavond. We eten mosselen en – voor wie geen mosselen lust – zuurvlees. Daarbij eten we friet. Nu ik geen vleeseter meer ben en gek ben op mosselen, is de keuze snel gemaakt.

Surprises

Net als vele anderen trekken wij lootjes. We maken een surprise en kopen voor een klein bedrag cadeautjes. Maar daarnaast mogen we ook nog surprises maken voor anderen als we leuke ideeën hebben. The sky is the limit. Dat is ook de reden dat het vaak erg laat wordt. Er zijn immers zoveel gedichtjes en (fop)cadeautjes dat we de avond wel om krijgen.

Heb jij ook een gezellig pakjesavond voor de boeg? In dat geval veel plezier gewenst 🙂

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.