Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

Wat ik eet op een dag #1

Het is ruim 4 (!) jaar geleden dat ik voor het laatst een eetdagboek heb gedeeld. Ik schreef toen maandelijks over wat ik at om anderen te inspireren. Geen idee waarom ik ermee gestopt bent. Ik vond het leuk en jullie vonden het leuk dus ik dacht: ik begin er weer mee :-). Niet maandelijks maar gewoon regelmatig een ‘Wat-ik-eet-op-een-dag-dagboek’. Enjoy!

Ontbijt

Een ontbijt van havermoutpap gaat mij nooit vervelen. Ik eet het niet dagelijks maar zeker een paar keer per week. Al langere tijd is deze variant favoriet: 300 ml ongezoete amandelmelk, 30 gram havermout, banaan in stukjes en 1 el 100% pindakaas. Ik verwarm de niet banaan mee, maar dat kan natuurlijk wel. En de pindakaas roer ik er op het laatste moment pas doorheen.

Lunch

Ik lunch meestal veel zodat ik in de middag geen trek krijg en ga snaaien. Hieronder op de foto zie je dan ook meerdere sneetjes geroosterd brood met 30+ kaas, runderrookvlees en geitenkaas. Daarnaast eet ik een salade van sla, gemengde rauwkost (half zakje van de AH), cherrytomaatjes en augurk. Als dressing neem ik de 0% yoghurtdressing van Remia.

Tussendoor

Later op de middag krijg ik toch zin in zoet. En omdat het nog even duurt voordat ik ga avondeten (ik ga uit eten) neem ik een zacht volkorenbroodje met pure XL chocoladehagel. Daarmee kan ik zeker nog uren voorruit. Wij hebben trouwens altijd chocoladehagelslag of vlokken in huis, maar ik eet het maar zelden. Hazelnootpasta daarentegen moet ik echt niet kopen want zo’n pot is in een paar dagen op.

Avondeten

Mijn favoriete sushirestaurant is helaas al lange tijd gesloten (te weinig personeel) dus ik ga met een vriendin een ander restaurant uitproberen. Het is lekker maar kan niet tippen aan mijn favoriete restaurant. Als ik sushi ga eten neem ik de eerste rondes altijd sushi, sojabonen en champignons. Daarna kies ik voor de gefrituurde gerechten en kies ik garnalen, mini loempia’s en aardappelrondjes. Wat eten jullie als jullie naar een sushirestaurant gaan?

Laat hieronder of op Instagram weten wat jullie van dit eetdagboek vinden. Hebben jullie het liever zo of zoals ik voorheen deed met maandelijkse inspiratie?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.