Boekrecensies Non-fictie

BOEK | Joyce Spijker – Ruimte voor liefde

Schrijfster Joyce Spijker heeft eind vorige jaar haar derde boek uitgebracht: Ruimte voor Liefde. Ik heb Joyce online ontmoet bij de Writers Community in 2017. Ook volgde ik een workshop bloggen van haar in de bibliotheek van Meerssen. Toen ik hoorde dat er een boekpresentatie van haar nieuwste boek gehouden werd in diezelfde bibliotheek, wilde ik daar graag bij zijn. Natuurlijk heb ik toen meteen haar boek gekocht. Inmiddels heb ik Ruimte voor Liefde gelezen en ik deel graag mijn review met je.

‘Ruimte voor liefde’ gaat over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van dat idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin?

Nooit eerder heb ik een boek zoals Ruimte voor Liefde gelezen. En dan bedoel ik sowieso het thema. Alle vormen van liefde komen aan bod: single zijn, een open relatie, swingen, polyamorische en monogame relaties. Ik dacht dat ik al veel wist over de moderne liefde, maar dat viel toch tegen. Ik weet nu bijvoorbeeld wat ‘bicurious’ betekent, wat een ‘kwarrel’ is en ook de term ‘prela’ is me duidelijk geworden. Met veel nieuwsgierigheid las ik steeds verder na elke hoofdstuk. Soms voelde ik herkenning, maar de meeste verhalen gaven me een nieuwe frisse blik van de liefde.

Ook de indeling en de layout zijn verrassend. Het lijkt net een dik tijdschrift waarin verhalen van mensen, uitleg van experts, fictiefragmenten en feiten en cijfers elkaar afwisselen. Ik vond dit erg plezierig lezen.

Kortom, dit boek is een echte aanrader! Ben je nog op zoek naar een boek om te lezen op vakantie? Je kunt Ruimte voor Liefde bestellen via de website van Joyce. Ze is overigens weer een nieuw boek aan het schrijven. Een thriller die in november van dit jaar nog uitkomt! Ik ben heel benieuwd 🙂

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.