Boekrecensies Kookboeken

BOEK | Leila Lindholm – A Piece of Cake

Van alle kookboeken die ik heb is dit echt mijn favoriet. Leila Lindholm uit Zweden was een voor mij totaal onbekend kok. Jaren geleden kwam ik haar boek tegen in een boekwinkel. Ik besloot het te kopen en eenmaal thuis heb ik het hele boek doorgebladerd. Niet veel later maakte ik het eerste recept. Vandaag laat ik zien waarom dit mijn favoriete kookboek is.

Zoet of hartig, voor elk moment wat lekkers

Het boek staat boordevol lekkere recepten (meer dan 200!). Koekjes, gevuld gebak, hartig brood, muffins, crackers, feestgebak. Het staat er allemaal in. De recepten zijn stuk voor stuk gemakkelijk te maken met ingrediënten die overal te koop zijn. Ik maakte al eerder de New Yorkse bosbessen-cheesecake. En dat was serieus de lekkerste cheesecake die ik ooit gehad heb. Ook heb ik meerdere cupcake recepten met succes gemaakt. Maar er staan nog zoveel heerlijke recepten in die ik nog wil maken. Nu ik vaker nieuwe recepten aan het proberen ben, ga ik dit boek er ook weer eens bij pakken.

Prachtige foto’s

Het allereerste wat mij opviel toen ik het boek in mijn handen had, waren de prachtige foto’s. Hoe vaak ik het kookboek ook doorblader, ik kan ernaar blijven kijken. Ze stralen een bepaalde sfeer uit. En dat vind ik zo mooi aan dit boek. De foto’s geven mij het gevoel dat ik de keuken in wil duiken en wil gaan bakken. Dat ik dezelfde sfeer ook thuis wil creëren. En natuurlijk iets lekkers op tafel wil toveren.

‘A piece of cake’ van Leila Lindholm is verkrijgbaar op bol.com maar de prijs is absurd hoog. Ik heb geen idee waarom dit zo is. Maar mocht je het boek tweedehands van iemand kunnen overnemen dan zou ik dat zeker doen. Welk kookboek is jou favoriet?

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.