Persoonlijk Persoonlijke gezondheid

Lazy Fitgirl Methode update week 1

De eerste week van de Lazy Fitgirl Methode zit erop. Het draaide vooral om het leren lezen van labels en het vergroten van mijn kennis over koolhydraten, suikers, vetten en eiwitten. Het ‘nieuwe’ eten ging me goed af. Maar ik vond het wel lastig om de controle los te laten. In deze blogpost vertel ik meer over de eerste week van mijn nieuwe levensstijl.

Eten op gevoel

Het loslaten van de controle was lastig. Jarenlang heb ik mijn eten afgewogen en regelmatig in My Fitness Pal ingevoerd om alles bij te houden. Ik heb mezelf restricties opgelegd en bij het overtreden van deze restricties voelde ik me altijd schuldig. Deze eerste week heb ik dit moeten loslaten en het duurt ook nog even voordat het helemaal uit mijn systeem is. Ik ben nu begonnen met meer op gevoel te eten. Ook wel intuïtief eten genoemd. Het eerste wat ik heb veranderd is niet meteen ontbijten als ik opsta maar pas als ik honger krijg. Wel drink ik in de ochtend twee glazen water. De lunch neem ik ook pas als ik honger krijg. En omdat we laat avondeten kies ik in de middag voor een gezond tussendoortje.

Betere keuzes maken door eetswitches

Om af te kunnen vallen zal ik andere keuzes moeten gaan maken. Maar wat heb ik deze week al veranderd? Mijn hoofdmaaltijden zijn groter geworden waardoor ik minder snack. Ik ben ook al begonnen met een aantal eetswitches. In het e-book wordt bij elke week uitleg gegeven over een eetswitch en hoe je dit kunt toepassen. Zo heb ik veel voedingsmiddelen vervangen door een volkoren variant, voeg ik extra groenten toe aan mijn maaltijden en kies ik niet meer voor zoet broodbeleg.

Toch bewust genieten

De Lazy Fitgirl Methode heeft ook bewuste genietmomentjes (BG). Dit houdt in dat je 3 tot 4 keer in de week iets lekkers kunt eten waar je echt dol op bent. De hoeveelheid mag je zelf bepalen en de bedoeling is dat je er ook echt van geniet. Zo heb ik in de eerste week enorm genoten van mijn friet met mayo, chips en een stuk Limburgse vlaai. Doordat je deze momenten kunt pakken is het heel goed vol te houden. En dit is hetgeen wat bij een dieet altijd misgaat. Dan ontzeg je jezelf alle lekkere dingen waardoor de behoefte ernaar alleen maar groter wordt. Vervolgens laat je je helemaal gaan en daarna komt het schuldgevoel. Bij de Lazy Fitgirl Methode gebeurt dit niet omdat je jezelf niets ontzegt.

Dit was de update van de eerste week. Vandaag begin ik aan de tweede week. Ik ben helaas ziek dus ik heb wat minder trek. Hopelijk knap ik snel weer op zodat ik weer kan genieten van lekkere en gezonde maaltijden. Volgende week komt er weer een nieuwe update online!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.