Dagje uit Reizen

DAGJE UIT | Amsterdam

amsterdam-wallpaper

Ik wilde een aantal weken geleden al naar Amsterdam maar mijn plannen zijn toen helaas niet door gegaan. Nu kon het eindelijk en ook al was het maar één dag, ik heb me prima geamuseerd!

Samen met mijn vriendin vertrok ik op een zondagochtend met de auto richting Amsterdam. Het plan was om vlakbij station Duivendrecht te parkeren en met de trein naar station Amsterdam Amstel te reizen. Echter konden we in verband met de marathon van Amsterdam niet verder dan Diemen Zuid. Dus we parkeerden de auto in een woonwijk in Diemen Zuid en een kwartier later stonden we al op station Amsterdam Amstel.

Onze eerste tussenstop was een bezoek aan de tante van mijn vriendin. Even kort bijkletsen met een glas water (voor mij), een kop koffie (voor mijn vriendin) en een paar overheerlijke mandarijnen (de kersenvlaai heb ik vriendelijk afgeslagen :-)).

Omdat we nog wat hardlopers wilden zien van de TCS Amsterdam Marathon moesten we op tijd weer weg. Na een wandeling van 20 minuten kwamen we aan bij de 36e kilometer van de marathon. Ondanks het regenachtige weer was de sfeer goed en we vonden het leuk om eens aan de andere kant van het hek te ‘lopen’. Ik heb echt bewondering voor de mensen die een (halve) marathon rennen!

IMG_8340

Onder het wandelen kwamen we langs Marqt (tip van mijn tante). Dus ik moest echt even naar binnen. En toen liep ik toevallig tegen deze Tony’s Chocolonely Limited Edition repen aan 😀 😀 😀 Chocolate makes me happy! Tot nu toe alleen een klein stukje van de melk popcorn discodip geproefd en die is lekkerrrr!

IMG_8353

En toen was het tijd voor de lunch! Ik wilde graag eens bij SLA gaan lunchen en mijn vriendin zag dat ook wel zitten, dus SLA it was :-). We genoten van onze eigen samengestelde salades. Ik koos voor een salade met rucola, rode kool, komkommer, broccoli, azuki bonen, een mosterd dressing en peterselie (nom nom nom…).

IMG_8349

IMG_8347

Daarna vervolgden we onze wandeling naar De Hallen. Onderweg kwamen we de marathon weer tegen. Het oversteken van de marathon was een ervaring op zich. Ze begeleiden de hardlopers met hekken naar één kant van de weg. Met hekken sluiten ze vervolgens een groep mensen (die willen oversteken) in op het midden van de weg. Daarna begeleiden ze de hardlopers naar de andere kant zodat de groep mensen er aan de overkant weer uit kan. Beetje duidelijk omschreven? :p

We namen nog een stukje van het Vondelpark mee in onze wandeling. Uiteindelijk kwamen we aan bij De Hallen. Er bleek een antiek- en boekenmarkt bezig te zijn. We keken onze ogen uit in deze prachtig ingerichte loods. Elke hal heeft een ander doel. Zo heb je de Filmhallen (bioscoop), Foodhallen (horeca gelegenheden), een bibliotheek, allerlei kleinere boetiekjes en nog veel meer.

IMG_8350

We zaten nog vol van de salades bij SLA dus een hapje in de Foodhallen zat er helaas niet in. Maar dan hebben we weer een reden om terug te komen :p.

Na een hele dag wandelen namen we de tram en metro terug naar Diemen Zuid. Drie kwartier later waren we weer bij mijn vriendin thuis. We aten mosselen als avondmaaltijd en daarna werd het voor mij tijd om weer naar het zuiden te rijden.

Eén dag in Amsterdam is eigenlijk te kort. Maar ik heb ervan genoten en dat is het belangrijkste. Iemand nog tips voor een volgend bezoek aan Amsterdam?

Liefs,
Michelle

1 thought on “DAGJE UIT | Amsterdam”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.