käse brot
Leuk om te lezen Voedingsdagboeken

Eetdagboek wintersport

Wij zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van een heerlijke vakantie in Oostenrijk. We hebben genoten van de rust, de sneeuw, de mooie natuur en het lekkere eten. En niet onbelangrijk: we zijn helemaal opgeladen. Maar in deze blogpost wil ik het hebben over wat ik heb gegeten op wintersportvakantie. Want op vakantie eet ik totaal anders dan thuis. Ik vergat vaak een foto te maken dus jullie moeten het doen met de foto’s die ik wel heb.

Ontbijt

Elke dag haalden we verse broodjes bij de bakker. Ik at meestal een donker broodje met pitjes in plaats van een gewone semmel. Soms maakten we er een gebakken eitje bij. Ik drink daarbij een kopje thee en – in dit geval – een blikje energiedrank (ik lust geen koffie) i.v.m. een slechte nacht (op vakantie slapen de kindjes altijd slecht de eerste nacht(en)).

Maar niet altijd at ik broodjes als ontbijt. Van thuis nam ik havermout, amandelmelk en 100% pindakaas mee. En daarmee heb ik een paar keer havermoutpap gemaakt.

Lunch

Ik ben gek op salade met pommes. Bovenop de Ifen genoten we van deze lekkere maaltijd na een wandeling van twee uur. Het smaakte daardoor extra lekker 😀

Als we broodjes overhadden van het ontbijt, aten we ze lekker op tijdens de lunch. Hier een half broodje met gerookte zalm en eentje met walnotenbrie.

käse brot

Dit is een typisch lunchgerecht in de bergen. Tijdens een wandeling kwamen we een leuke berghut tegen. Ze verkochten alleen maar broodmaaltijden en soep. Dit is Käse brot: een flinke snee desembrood met 4(!) plakken kaas, tomaat, augurk en mierikswortel.

Weer een broodje gerookte zalm. Dit keer met plakjes komkommer.

Tussendoor

Meestal at ik tussendoor een stuk fruit of helemaal niets. Het ontbijt en de lunch vulden steeds genoeg tot aan het avondeten. Maar er waren twee middagen dat ik tijdens een wandeling of op de piste echt zin had in gebak. Het was heerlijk! Die Oostenrijkers weten wel wat lekker is 🙂

Ook lekker maar wel wat voedzamer als tussendoortje: magere vruchtenyoghurt en naturel yoghurt gemengd met een kiwi erin.

Avondeten

Mijn man en ik zijn twee keer uit eten geweest zonder kindjes. En wat hebben we daarvan genoten. Eindelijk konden we een gesprek voeren zonder onderbroken te worden. Het eten was ook verrukkelijk: pizza en rode wijn bij de Italiaan…

…en een vega burger met pommes bij de plaatselijke Stube.

Dit waren de maaltijd foto’s van mijn wintersportvakantie. Wat stond niet op de foto: de avondmaaltijden die we zelf gemaakt hebben zoals spaghetti, rijst met zoetzure saus en groenten met rösti en vissticks. Eten jullie op vakantie ook anders dan thuis? Let me know!

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.