hardloopschoen
Persoonlijk Persoonlijke gezondheid

Van mama naar fit mama

Ik ben inmiddels al 3 jaar mama. Maar ik voel me alles behalve fit. En daar wil ik verandering in brengen. Want als ik beter in mijn vel zit is dat niet alleen voor mijzelf maar ook voor iedereen om mij heen beter. Een win-win situatie dus. Ik zal vandaag vertellen hoe ik dit wil voor elkaar wil krijgen.

‘Grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen in de richting van je doel.’ – Robert Maurer

Weer sporten na mijn tweede zwangerschap

Ik wist na mijn zwangerschap niet zo goed wat ik aan sport moest gaan doen. Naast bekkenbodem- en ademhalingsoefeningen heb ik eerst wat lichte krachttraining gedaan (het postnataal programma van Sterkher). Daarna voelde ik dat het tijd werd voor iets anders dus ik ben bij mezelf nagegaan wat ik nou écht leuk vind om te doen. Want als je iets leuk vindt, dan hou je dat ook vol. Ik kwam erachter dat ik niets liever wilde dan weer kunnen hardlopen (voor wie mij nog niet zo lang volgt: voor mijn zwangerschappen haalde ik ontzettend veel plezier uit hardlopen en ik schreef er meerdere artikelen over op mijn blog).

Nu ik wist wat ik wilde, bedacht ik hoe ik het aan ging pakken. Allereerst maakte ik een afspraak bij een bekkenfysio (verdere details zal ik jullie besparen). Dit heeft tot nu toe gedeeltelijk geholpen en een verdere behandeling volgt dit jaar. Maar het belangrijkste: na maanden heel geduldig te zijn geweest kan ik eindelijk weer hardlopen! Mijn schoonbroer helpt me met trainen. We zijn heel langzaam begonnen om blessures te voorkomen. Ik ben 8 weken geleden begonnen met 1x per week hardlopen. Nu zit ik op 2x per week en binnenkort ga ik naar 3x per week. Het gaat en voelt boven verwachting goed.

Ook heb ik mijn Fitbit weer uit de kast gehaald en heb ik mijzelf een dagelijks stappendoel gesteld van 10.000 stappen. Ik hoor je denken: wat cliché. Maar dit is wat voor mij werkt. Het zorgt ervoor dat ik in beweging kom. Op de dagen dat ik niet werk en dus de kinderen heb, zet ik genoeg stappen. Maar op werkdagen zit ik veel stil dus maak ik in de pauze altijd een wandeling.

Voedzaam eten

Goede voeding is heel belangrijk als je je fit wilt voelen. Dat weet ik al jaren. Ook weet ik best veel op het gebied van voedzaam eten. Toch ben ik de zwangerschapskilo’s nog niet kwijt en lukte het me maandenlang niet om voedzaam te eten. Ik kan van alles verzinnen waarom (opnieuw) afvallen tot nu toe niet is gelukt: weinig slaap, een negatieve mindset, weinig tijd en heel veel stress. Uiteindelijk is het natuurlijk een combinatie van deze factoren. Ik ga mijn voeding in ieder geval ook langzaam weer aanpassen. Hoe ik dat ga doen, lees je later in een aparte blogpost.

Zijn er nog meer mama’s die een fit mama willen worden? Let me know! Jullie kunnen mijn ‘fit mama reis’ volgen op Instagram en ik plaats regelmatig een update op mijn blog.

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.