Boekreviews Persoonlijk

FAVORIETEN | Januari 2019

Een nieuwe rubriek in dit nieuwe jaar. Maandelijks ga ik mijn favorieten met jullie delen. Dit kan van alles zijn: boeken, apps, recepten, hotspots, uitstapjes. Ik zou het ook leuk vinden als je in de reacties onder dit artikel jouw favorieten laat weten. Hierbij mijn favorieten van de maand januari.

Favoriete app: Storytel

Sinds ik borstvoeding geef, heb ik zo’n vier uur per dag zittend met één hand te besteden. En wat kun je in die tijd doen? Door Instagram en Facebook scrollen. Maar als je dit midden in de nacht doet ben je op een bepaald moment door alle nieuwe posts heen. En echt leuk is het ook niet.

Ik lees erg graag maar een boek vasthouden ging niet tijdens het borst voeden. Toen kwam ik op Instagram de app Storytel tegen. Dit is een app met duizenden luisterboeken en ebooks. Ik dacht meteen: ‘Dit is de oplossing! Ik kan een boek lezen en/of luisteren met één hand.’ Een abonnement was zo geregeld (9,95 euro per maand, de eerste twee weken gratis) en ik ben begonnen met lezen. Het assortiment is groot en als je regelmatig leest, heb je het geld van het abonnement snel terug verdiend. Wat ook een voordeel is: je hebt de app altijd bij de hand dus als je tussendoor even tijd hebt, kun je lezen. Ik heb in de maand januari daardoor al vier boeken gelezen.

Favoriete baby accessoire: Speenkoord

Na een geboorte krijg je ontzettend veel cadeau’s en cadeaubonnen. Wij (en Linn) zijn verwend met kleertjes, speelgoed, knuffels en bonnen van onder andere Prénatal en Hema. Maar één cadeau was toch echt mijn favoriet. Een speenkoord met de naam van Linn. Ik vind hem echt helemaal geweldig. En het is ook nog eens super handig want je kunt een speenkoord aan de kleding van de baby vastmaken zodat de speen niet op de grond valt.

Favoriete beauty product: Dagcrème Clarins

Ik heb door de jaren heen verschillende dagcrèmes uitgeprobeerd. Maar de dagcrème van Clarins blijft de fijnste. Ik gebruik de ‘Hydra-Essentiel’ voor een normale/gemengde huid.

Favoriete Netflix serie: Tidying Up with Marie Kondo

Op Instagram zag ik ineens steeds vaker de naam ‘Marie Kondo’ langskomen. Blijkbaar heeft zij een opruim-methode die werkt. Ik vind opruimen echt ontzettend leuk (ja, serieus) en moest de serie dan ook meteen kijken. Ik keek de acht afleveringen in twee dagen tijd en het werkt echt verslavend. Want al na de eerste aflevering moest ik tijdens het koken het kruidenrek onder handen nemen. En nu een paar weken later ben ik met de zolder bezig. Het is veel werk en je zit eerst een tijdje in de rotzooi, maar uiteindelijk krijg je een fijn en opgeruimd huis.

Favoriete boek: Koud Hart van Tess Gerritsen

Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in haar tuin: een begraven schedel ? menselijk, vrouwelijk, en volgens patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord… 
Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is de straatarme student Norris Marshall op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van opgravers lieden die kerkhoven plunderen. Maar deze lugubere praktijk verbleekt bij de moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis. Wanneer een arts hetzelfde lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Hij moet nu de enige getuige van de moord opsporen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston? 

Ik had zin in een boek van Tess Gerritsen. Deze keer geen boek uit de Rizzoli-Isles serie, maar een losstaande medische thriller. Maura Isles speelt overigens wel een bijrol in dit boek. En wat was het weer een fijn boek om te lezen. Het speelt zich grotendeels in 1830 af en de medische achtergrond van het verhaal is gebaseerd op feiten. Een aanrader!

Wat zijn jouw favorieten van de maand januari?

Liefs, Michelle

3 thoughts on “FAVORIETEN | Januari 2019”

  1. Hahaha heerlijk Marie Kondo! Ik heb haar van de week ontdekt en ben ook flink aan het opruimen. Heb laatste jaren al veel weggedaan, maar toch blijven bepaalde dingen liggen.
    Zie ook ineens wat structuur in huis alleen al scheelt aan chaos! Morgen staat een rondje Ikea op de planning.

    1. Hoi Steffie, leuk je op mijn blog te zien! Ik zag op Instagram dat je ook aan het opruimen bent volgens Marie Kondo. Ikea is altijd leuk. Blijft me alleen van alles aan de handen plakken :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.