Avondeten Food Lunch Recepten

Recept | Spinazie quiche met ricotta

Deze spinazie quiche met ricotta is een recept van Chicks Love Food. Ik maakte de quiche een paar weken geleden. Ik had alles in huis en ik wilde iets koken dat snel en gemakkelijk gemaakt kon worden (want met de kleine heb ik minder tijd om te koken). Het was een succes! En dat met maar 5 (!) ingrediënten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes hartig taartdeeg (diepvries)
  • 600 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de plakjes hartig taartdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg in delen de spinazie toe totdat alles geslonken is.
  4. Schep de spinazie in een zeef of vergiet en duw er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  5. Klop de eieren los met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  6. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan het ei-ricotta mengsel.
  7. Vet een quiche vorm in en bekleed hem met het taartdeeg.
  8. Verdeel de spinazie over de bodem van de vorm.
  9. Giet het ei-ricotta mengsel er bovenop en verdeel het over de spinazie.
  10. Bestrooi de quiche met de rest van de parmezaanse kaas.
  11. Zet de quiche in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Dek hem af met aluminiumfolie als ie te donker wordt aan de bovenkant.

Lekker met een salade erbij. Eet smakelijk!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.