Hier dan eindelijk de tweede update over de challenge van deze maand!
In verband met de drukte van afgelopen weekend verschijnt dit blog een paar dagen later dan eigenlijk de bedoeling was. Maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen 😉
Door het gebrek aan tijd zijn mijn maaltijden ook iets minder creatief dan de vorige week. Hier komen ze (de blog foto van links naar rechts):
Biologisch spelt broodje met roerei: Deze spelt broodjes koop ik wel eens bij de AH. Heerlijk op een zaterdagochtend met roerei.
Carpaccio salade: In het weekend ben ik wel eens de deur uit en dan probeer ik toch zo gezond en mogelijk te eten. Met de lunch in een restaurant koos ik daarom voor een carpaccio salade.
Vegan pannenkoeken met bosbessen en banaan: Echt super lekkere pannenkoeken! Het recept stond vorige week al op mijn blog.
Appelsap: Geen recept dit keer maar ik wil het wel graag met jullie delen. Dit is pure appelsap zonder suiker en E-nummers. Ik kreeg deze fles van mijn tante. En het is echt lekker. Hier ga ik zeker meer flessen van halen. Ik heb het even opgezocht en dit is de website.
Preiquiche: Dit was een uitprobeersel. Ik heb een bestaand recept aangepast maar ik ben nog niet tevreden over het deeg. Ik heb speltmeel gebruikt, maar misschien is het toch lekkerder met amandelmeel. De vulling was overigens wel erg lekker: prei, champignons, eieren, melk en kruiden. Dus nog even verder experimenteren om tot een overheerlijke en gezonde quiche te komen.
Spelt broodje met gerookte zalm, avocado en sla: Heerlijk als lunch op het werk. Wederom een spelt broodje van de AH. Wat de caloriën betreft is het iets meer dan een portie eigenlijk mag zijn. Maar ik heb de hele middag geen trek meer gehad.
Salade met forel: Ik had geen tijd om een lunch voor te bereiden dus in de pauze heb ik deze salade in het restaurant op het werk gehaald. De salade bestond uit rucola, tomaat, komkommer, witte kool, forel en pasta. De pasta heb ik laten liggen.
Ontbijt shake: Een andere ontbijt shake dan vorige week. Dit recept heb ik al vaker gemaakt en past goed bij de eat clean maand. De ingrediënten voor twee glazen zijn: een volle hand spinazie, 1 banaan, 125 ml amandelmelk en 125 ml water. Meng alles goed met een blender en klaar is je ontbijt.
Cordon bleu met bloemkool en gekookte aardappelen: Tja…niet eat clean natuurlijk. Ik eet altijd één dag in de week bij familie en dan moet ik me toch een beetje aanpassen. Wat ook niet erg is natuurlijk, want je moet er voor je zelf toch een balans in zien te vinden. Bloemkool vind ik heerlijk en eet ik het liefst zonder saus. Gekookte aardappelen eet ik vrijwel nooit dus als ik die thuis krijg dan smaakt me dat zo goed (met een beetje jus en appelmoes). En vlees eet ik onbewust ook bijna nooit. Veel vlees heb ik niet graag maar cordon bleu juist wel. Dus het was geen gezonde maaltijd maar ik heb er wel echt van genoten.
Zonnatura noten-fruitreep: Soms als ik trek heb in iets zoets kies ik bijvoorbeeld voor deze reep. Dit is niet iets om dagelijks te eten want het bevat wel iets van suiker. Maar het is wel biologisch en bevat ook goede suikers (gedroogd fruit) en gezonde ingedriënten (noten). Eet deze repen dus met mate.
Zelfgemaakte carpaccio salade: Deze salade is heerlijk en heel snel gemaakt. Het smaakt me ook altijd beter dan de carpaccio salades die ik wel eens buiten de deur eet. Maak deze salade heel simpel met sla (rucola melange), voorverpakte carpaccio, klein beetje groene pesto, tomaat, olijfolie, beetje parmezaanse kaas en pijnboompitten. Lekkerrrr!
Gemengde rauwkost salade: Wederom was er geen tijd om een lunch voor te bereiden. Deze keer koos ik voor het salade buffet in het bedrijfsrestaurant op mijn werk.
Meloen: Op de markt vond ik heel goedkoop nog een galia meloen. Ideaal om mee te nemen naar het werk.
Sushi: Ik had zo’n zin in sushi en dus haalde ik sushi bij de AH. Ik had nog nooit sushi van de supermarkt gehad dus ik wilde het eens uitproberen. De sushi die ik normaal in een restaurant eet is echt veel lekkerder (logisch, want het is vers). Omdat het me niet echt goed smaakte heb ik er ook veel minder van gegeten. Elk nadeel heeft zijn voordeel 😉
Gebakken appel: Er lag nog een ‘oude’ appel op de fruitschaal die niet lekker meer was om zo uit de hand te eten. Ik schilde de appel en sneed er plakjes van. Vervolgens deed ik de plakjes in een koekenpan met een theelepen honing en koek- en speculaas kruiden. Uiteindelijk werd dit experiment een lekkere snack voor de zoete trek.
Een minder goede ‘clean eating’ week deze keer. Maar we hebben nog twee weken te gaan en ondanks de minder goede momenten vind ik dat de balans toch goed is. Ik ben ook weer twee keer gaan hardlopen (2,5K en 4K) en ik ben sinds de start met ‘clean eating’ toch al 1,3 kg afgevallen. Inclusief de kilo’s die ik verloor tijdens de DETOX kom ik dan op -4 kg. Ook merk ik dat mijn broeken losser zitten. Dus gezond en bewust eten heeft zeker effect!
Hoe gaat het bij jullie? Gaan jullie ook op een bepaalde manier meer bewust met voeding om?
Liefs,
Michelle