Boekrecensies

Leuke winterse boeken

De kerstvakantie staat voor de deur. Tijd om een stapel boeken in huis te halen en lekker te gaan lezen. Ik lees in deze periode altijd het liefst boeken met een winter/kerst thema. Van die feelgood verhalen die gemakkelijk weglezen. Heerlijk! Ik ben dan ook de bibliotheek ingedoken en heb een hele stapel leuke winterse boeken gevonden. Heb je ook zin om een winters boek te lezen? Hieronder heb ik een aantal boeken voor je op een rijtje gezet.

Chantal van Gastel – Winter in New York en andere verhalen

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Deze noem ik niet voor niks als eerste. Een heerlijk boek met allerlei verhalen van mijn favoriete Nederlandse schrijfster, Chantal van Gastel. Een aanrader!

Amanda Prowse – Een Tweede Kans

Bea is 55 jaar oud, woont in Sydney en is weduwe. De gedachte dat ze moet accepteren dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven alleen zal zijn, is moeilijk voor haar. Ze verdringt de gedachte door zich vol op haar werk te storten en haar eetcafé trekt veel gasten. Al is het alleen al om haar overheerlijke gebak. Maar als ze een brief uit Edinburgh ontvangt vertrekt ze toch naar het winterse Schotland. Is het een geheime liefde die haar trekt? Een liefde die ze lang geleden probeerde te vergeten?

Super leuk dat dit verhaal zich gedeeltelijk in Australië afspeelt. Veel genoemde plekken herkende ik van mijn eigen bezoek aan Sydney. Daardoor kon ik me alles heel goed inbeelden. Een leuk liefdesverhaal in kerst sfeer.

Cathy Kelly – De Magie van Kerst en andere verhalen

Cathy Kelly heeft haar eerste korte verhalenbundel geschreven. De magie van Kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma’s van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben. Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen? 

Ook dit is weer een verhalenbundel. Fijn als je iets minder tijd hebt om te lezen. Je bent namelijk zo door een verhaal heen. Dit boek bevat in totaal 19 korte verhalen. Ik ben het nog aan het lezen, dus ik kan er nog niet zoveel over zeggen.

Kristin Hannah – Midden in de Winternacht

De pas gescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

Toen ik in dit boek begon te lezen, had ik een hoop vragen. Maar ineens werd ik volledig verrast en nam het verhaal een aparte wending. Daardoor werd alles duidelijk. Een mooi verhaal en het leest lekker weg.

Amanda Prowse – Een eenzame kerst?

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen. 
Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven. Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje? Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?

Weer een verhaal dat zich gedeeltelijk in New York afspeelt. De hoofdpersoon is naar mijn mening een beetje naïef. Daar heb ik me soms aan geïrriteerd. Maar het verhaal op zich is leuk een van een feelgood boek weet je dat het ondanks alles toch wel goed komt.

Welke boeken lees jij meestal in deze periode van het jaar?

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.