Leuk om te lezen Persoonlijk

Een kijkje in mijn nieuwe keuken

Vorig jaar kochten we een eigen huis (na drie jaar zoeken) en eind januari zijn we verhuisd. Mijn favoriete plek in het huis is – natuurlijk – de keuken. Want na jaren koken in een kleine keuken met weinig opbergruimte heb ik eindelijk een grotere keuken. Zo fijn! Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn nieuwe keuken. Dus lees gezellig mee want: this is where the magic happens!

Eindelijk meer ruimte

De keuken is heel breed waardoor er veel loopruimte is. Met meerdere personen in de keuken of kleine kinderen die rondlopen, heb je nog steeds genoeg ruimte om te lopen. Erg fijn dus. De keuken ligt aan de straatkant, maar niet direct aan de straat want het is een drive-in woning. Ik kan dus lekker ongegeneerd naar buiten kijken (en dat doe ik regelmatig 😉 ).

Mijn grootste keukenhulp

Als er één keukenapparaat voor mij onmisbaar is, dan is het mijn KitchenAid. Ik kocht ‘m bijna 15 jaar geleden – na het verslijten van meerdere handmixers – en ik ben er nog steeds superblij mee. Nu ik een grotere keuken heb, wilde ik de KitchenAid een vaste plaats in de keuken geven. Voorheen sleepte ik het apparaat van de zolder naar de keuken als ik hem nodig had en ik kan je vertellen dat dat geen pretje was. De KitchenAid staat nu in het zicht dus ik gebruik ‘m ook veel vaker. Ik zou echt niet meer zonder mijn grootste keukenhulp kunnen.

Een tosti-ijzer (zoals deze van OTTO) is ook een must-have. En dan het liefst eentje met grillplaten. Ik gebruik het bijna dagelijks. Naast het maken van tosti’s kun je er ook brood in roosteren. Of pitabroodjes in verwarmen. En quesadilla’s zijn er ook heel gemakkelijk mee gemaakt. Echt een aanrader als je zoiets nog niet in huis hebt.

Een plek voor mijn kookboeken

In mijn vorige keuken was nauwelijks ruimte, laat staan dat er plek was voor kookboeken. Toen we verhuisd waren ging ik dus meteen op zoek naar een plek waar ik mijn kookboeken kon neerzetten. Tegenover het fornuis staat een keukenblok met de koelkast, de oven en een paar kasten. Erbovenop was nog ruimte. Ideaal om een leuk plekje te creëren voor mijn kookboeken. Ik zette er een wijnrek en glazen voorraadpotten naast en voilà, het ziet er ook nog eens leuk uit! Een fijne bijkomstigheid: nu mijn kookboeken in het zicht staan, maak ik er vaker gerechten uit. En soms is het gewoon leuk om een kookboek door te bladeren en wat inspiratie op te doen.

Heeft mijn nieuwe keuken dan alleen maar voordelen? Nee hoor. Het enige nadeel vind ik namelijk het koken op elektrisch. Ik heb echt moeten wennen aan de omschakeling van koken op gas naar elektrisch. In het begin kookte alles over of bakte alles aan. Inmiddels gaat het beter maar koken op gas blijf ik fijner vinden. Ach ja, wie weet krijg ik ooit een nóg grotere keuken 😉

Liefs, Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.