plaattaart met groene asperges
Avondeten Recepten

Plaattaart met groene asperges

Het is weer aspergetijd! En ik ben dol op asperges. Dus bedacht ik een recept met de groene variant. Die vind ik zelf namelijk nog iets lekkerder dan witte asperges. Ik heb al eens eerder asperges gebruikt in een plaattaart (hier vind je het recept). Maar dit is weer een heel ander recept. De plaattaart met groene asperges werd thuis goedgekeurd dus ik wil het recept dan ook graag met je delen.

Ingrediënten plaattaart

  • Vers bladerdeeg op rol
  • 10 groene asperges
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram Oatly haverspread naturel
  • 1 el Provinciaalse kruiden
  • Peper en zout
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en was de asperges. Kook ze ongeveer 3 minuten in een pan met voldoende water. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze even uitlekken.
  3. Snijd de gerookte zalm in kleine reepjes.
  4. Meng de haverspread met de provinciaalse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Meestal zit er al bakpapier bij het bladerdeeg. Is dit niet het geval, leg dan een vel bakpapier op de bakplaat voordat je het bladerdeeg erop uitrolt. Vouw het deeg 1 centimeter aan de randen om. Op die manier ontstaat er na het bakken een dikkere rand.
  6. Smeer het bladerdeeg in met het haverspreadmengsel.
  7. Leg vervolgende de 10 asperges op het haverspreadmengsel. Laat evenveel tussenruimte tussen elke asperge.
  8. Verdeel de reepjes gerookte zalm over de plaattaart en strooi als laatste de geraspte kaas erover.
  9. Bak de plaattaart in ongeveer 25/30 minuten gaar. Dit verschilt per oven. Controleer na 20 minuten al of de taart mooi bruin gekleurd is.
  10. Eet smakelijk!

Serveer deze plaattaart met groene asperges met een lekkere groene salade. Je kunt nog tot ongeveer eind juni genieten van asperges. Daarna is het seizoen weer over. Misschien deel ik voor die tijd nog een ander recept met dit heerlijke witte goud.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.