hummus
Broodbeleg Recepten

Tomaat-basilicum hummus

Sinds ik geen vlees meer eet, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor broodbeleg. Want altijd maar kaas op brood eten is ook zo saai. Toen ontdekte ik hummus en wekelijks belandde er wel een andere variant in mijn boodschappenmandje. Nu, jaren later, vond ik het wel eens tijd om zelf hummus te maken. En dat is dus helemaal niet moeilijk! Mijn favoriet is tomaat-basilicum hummus en ik deel graag het recept met je. Wil je de standaard hummus maken, laat dan de zongedroogde tomaat en basilicum weg.

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el gedroogde basilicum
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon met water. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
  2. Proef altijd of er nog kruiden bij moeten. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  3. Serveer de hummus in een schaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie en wat kruiden. Het ziet er ook leuk uit om een paar kikkererwten apart te houden voor de garnering.
  4. Bewaar de hummus in een afgesloten bakje in de koelkast.

Deze tomaat-basilicum hummus is lekker als dip met rauwkost of (pita)brood. Maar ook op een wrap met salade is het aan te raden. Ik gebruik altijd de wraps van No Fairytales. Toch liever iets anders als broodbeleg proberen? Maak dan eens de eiersalade met kerrie.

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.