Avondeten Leuk om te lezen Recepten

RECEPT | Asperge-broccoli plaattaart

Soms maak ik een gerecht met allerlei ingrediënten die ik gewoon in huis heb. Zo ook met dit recept. Alleen het bladerdeeg heb ik nog even snel in de supermarkt gehaald. Een hartige taart van kliekjes dus. En het heeft zo goed uitgepakt dat ik het recept heb uitgewerkt voor mijn blog. Heel simpel om te maken en perfect als je graag asperges lust.

Ingrediënten:

  • Een pak vers bladerdeeg (niet diepvries)
  • 125 gram crème fraîche/demi crème fraîche
  • Gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
  • Asperges, geschild en voorgekookt (ik heb 7 asperges gebruikt)
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes en voorgekookt
  • Geraspte kaas, zoveel als je wilt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw alle randen ongeveer een centimeter om en druk met een vork een streepjes patroon in de rand.
  3. Meng in een kom de crème fraîche met de gedroogde kruiden. Voeg wat peper en zout toe en smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg.
  4. Leg vervolgens om en om een asperge en een rij broccoli roosjes op het crème fraîche mengsel.
  5. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten bruin (als het bladerdeeg gaar en een beetje bruin is).

Lekker met een frisse salade. Smakelijk!

Liefs,
Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.