Recepten Tussendoortjes

RECEPT | De lekkerste wafels

Elke jaar rond deze tijd bak ik wafels. En daar gebruik ik een familierecept voor. Omdat ik heel vaak de vraag krijg hoe ik de wafels maak, deel ik vandaag het recept met je. Mocht je het recept uitproberen, tag me dan vooral op Instagram of Facebook. Veel bakplezier!

Ingrediënten (voor ongeveer 30 wafels):

  • 1 kg bloem
  • 500 g ongezouten roomboter
  • 500 g witte basterdsuiker
  • 10 eieren
  • 2 tl baking soda
  • flinke scheut melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Eventueel: rozijnen

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Wafelijzer

Bereidingswijze:

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mocht je rozijnen willen toevoegen aan het beslag, wel deze dan eerst een kwartier in lauwwarm water. Laat ze daarna uitlekken.
  2. Klop de boter luchtig.
  3. Klop daarna de witte basterdsuiker en de vanillesuiker erdoorheen.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag. Combineer dit met het toevoegen van steeds kleine hoeveelheden bloem.
  5. Als alle eieren en bloem zijn toegevoegd, klop je de baking soda door het beslag.
  6. Voeg een flinke scheut melk toe aan het beslag en klop het nog eens goed door.
  7. Maak je wafels met rozijnen, roer deze er dan nu doorheen.
  8. Hoelang je de wafels moet bakken verschilt per wafelijzer. Laat het ijzer in ieder geval eerst goed warm worden. Bij mijn ijzer gebruik ik tussen het bakken door een beetje olijfolie zodat de wafels niet aan het ijzer vastplakken.

Bewaar de wafels in een luchtdichte trommel als ze afgekoeld zijn. Zo blijven ze gemakkelijk een week goed. Maar vaak zijn ze dan toch al op want het zijn écht de lekkerste wafels!

Liefs, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.