Leuk om te lezen Ontbijt Recepten Tussendoortjes

RECEPT: Appeltaart kwarkbrood

IMG_9997

Het is lang geleden dat ik in de keuken gestaan heb om een nieuw recept uit te proberen. Afgelopen zondag was het eindelijk zover. En omdat het recept een succes was, wil ik het graag met jullie delen.

Dit recept kwam ik tegen op het Instagram account van Anne van Getoutofyourfatsuit.nl. Ik ben gek op appeltaart dus dit healthy kwarkbrood met appeltaart smaak is een geschenk uit de hemel.

Ingrediënten:

  • 150 gram meel naar keuze (ik heb spelt meel gebruikt)
  • 100 gram bloem (hier heb ik tarwe bloem genomen)
  • half zakje bakpoeder
  • 3 flinke theelepels kaneel
  • 300 gram gewone magere kwark (of de appel/kaneel variant van bijvoorbeeld Optimel)
  • 75 ml magere melk (ik heb voor amandelmelk gekozen omdat ik dat in huis had)
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 60 gram rozijnen (10 minuten geweld in water)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven).
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Bekleed een cake blik met bakpapier en giet het beslag er in. Let op, het beslag is redelijk vast van structuur. Dit hoort zo.
  4. Snijdt een appel in plakjes en steek ze voor de helft in het beslag.
  5. Vervolgens moet het kwarkbrood tussen de 30 en 45 minuten in de oven (dit verschilt per oven, bij mij was het 40 minuten).
  6. Na deze 30-45 minuten laat je het kwarkbrood nog 10 minuten in de oven staan (met de oven uit en het deurtje op een kiertje).

FullSizeRender IMG_9995 IMG_9996

Ik heb dit kwarkbrood (natuurlijk) meteen geproefd en de rest in plakken gesneden en ingevroren. Ideaal om mee te nemen naar het werk. Ben wel bang dat de voorraad snel op is ;-). Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

8 thoughts on “RECEPT: Appeltaart kwarkbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.