Reisverslagen Reizen Stedentrips

Reisverslag | Parijs 2018 (deel 2)

Dit is deel twee van mijn mini-huwelijksreis naar Parijs. Mocht je deel 1 niet gelezen hebben, dan kan dat hier.

Sacré-Coeur

Vandaag is de tweede volle dag in Parijs. En we starten bij de Sacré-Coeur. Deze bekende witte basiliek ligt op de heuvel Montmartre, een wijk in Parijs die ook wel Schilderswijk wordt genoemd. We zijn vroeg vertrokken vanuit het hotel. Maar ondanks dat zijn we niet de enige die een kijkje willen nemen in en rondom de basiliek. Waarschijnlijk komt dat ook door het ontzettend mooie uitzicht vanaf de heuvel.

Als we uit de basiliek komen, lopen we een stuk verder de wijk in, naar Place du Tertre. Op dit plein zijn kunstenaars nog steeds actief met het maken en verkopen van schilderijen.

Tijd voor een pannenkoek

…of eigenlijk moet ik crêpe zeggen. Het eten van een crêpe mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Parijs. Het is een flinterdunne pannenkoek en wordt geserveerd met allerlei toppings of vullingen. Ik besloot een simpele crêpe met alleen suiker te bestellen. Wel met een kop warme chocolademelk erbij. Mmm…

Montmartre is een fijne buurt om doorheen te wandelen. Er zijn veel leuke boetiekjes en terrasjes. We genieten van de omgeving en de mooie gebouwen.

Het Louvre

Met de metro reizen we naar onze volgende stop: het Louvre. Ook hier is het aardig druk. We nemen plaats bij het water naast het museum waar we nog net een plaatsje kunnen bemachtigen. Even genieten in het zonnetje. Omdat we te kort in Parijs zijn, gaan we niet naar binnen bij het Louvre. Maar het is mooi om te zien.

Notre-dame

Na het Louvre is de Notre-dame aan de beurt. Ook hier is het weer erg druk. Inmiddels ben ik weer aardig moe geworden. We nemen plaats op een terrasje en drinken een veel te dure frisdrank. Maar ik ben even te moe om verder te lopen.

De Franse keuken

We sluiten de dag af in de wijk ‘Le Marais’. Dit is de buurt waar veel studenten hun tijd doorbrengen. De restaurantjes zijn wat goedkoper en er zijn veel leuke winkels. We kiezen uiteindelijk voor een restaurant Les Philosophes dat aan de rand van deze buurt ligt. Een echt Frans restaurant waar we Boeuf Bourguignon en Quiche Lorraine eten.

Een dag later zit onze mini-huwelijksreis er alweer op. We pakken onze spullen in en halen nog wat broodjes in de supermarkt om de hoek (de Lidl is gesloten op zondag). De terugreis duurt helaas wat langer door meerdere vertragingen. Zeven uur later staan we weer op het station in Valkenburg. Home sweet home.

We kijken terug op een aantal hele leuke dagen in Parijs. Dit is onze laatste reis met z’n tweeën geweest. Want over vijf weken komt er iemand bij 🙂

Liefs,
Michelle

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.