ZWANGER | Mijn ervaringen tijdens het tweede trimester

Mijn laatste zwangerschapsupdate schreef ik bijna twee maanden geleden. Inmiddels is mijn zwangerschapsverlof ingegaan. Tijd voor een nieuwe update met mijn ervaringen tijdens het tweede trimester.

Week 13 t/m 16

Eenmaal terug van vakantie hield de misselijkheid aan. En ook de vermoeidheid bleef aanwezig. Iets wat ik niet verwacht had, was dat ik in deze periode ook al elke nacht regelmatig op moest om te plassen. Ik dacht dat dit vooral in het laatste trimester zou zijn omdat de baby dan groter is en op de blaas drukt. Maar dit kan dus ook al eerder in de zwangerschap.

In deze periode hebben we ook bij iedereen de zwangerschap bekend gemaakt. De directe familie en beste vrienden waren al op de hoogte. Tijdens een verlaat verjaardagsfeestje (we zijn afgelopen december en januari allebei 30 jaar geworden) hebben we iedereen laten weten dat we in blijde verwachting zijn. Met 16 weken heb ik het ook op mijn werk verteld.

Week 17 t/m 20

Eindelijk niet meer misselijk! Respect voor de vrouwen die de hele zwangerschap misselijk zijn en moeten overgeven. Wel begint in deze periode de bandenpijn. Door de groei van de baarmoeder komt er druk te staan op de banden. Dit zorgt voor pijn onderin de buik. Soms zeurende pijn en soms zijn het steken. Gelukkig heb ik hier maar af en toe en niet elke dag last van.

Met 20 weken krijg ik tot mijn schrik ineens een bloeding. Ik moest voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Daar werd alles gecontroleerd en alles bleek in orde te zijn. Het is fijn dat ze zoiets ook echt serieus nemen en het zekere voor het onzekere nemen. Waar de bloeding vandaan kwam? Dat is niet te achterhalen. Maar ik kreeg wel even de schrik van mijn leven.

Week 21 t/m week 26

Tot week 21 zag je niet echt dat ik zwanger was. Maar daarna begint mijn buik ineens te groeien. De foto van deze blogpost is gemaakt tijdens mijn vrijgezellenfeestje rond week 22/23. Een mini baby buikje is zichtbaar.

Verder gaan deze weken van de zwangerschap me goed af. We hebben veel te doen voor de aankomende bruiloft en ik moet mijn energie goed verdelen, maar ik voel me goed. Het tweede trimester is echt het fijnst van de hele zwangerschap.

De volgende update zal iets sneller volgen aangezien ik als dit artikel online komt al ruim 36 weken zwanger ben. Mijn verlof is eindelijk ingegaan. Dat was ook wel echt nodig. Ik kan wat meer rust pakken en de laatste baby voorbereidingen treffen. 

Liefs,
Michelle

Tagged , ,

1 gedachte over “ZWANGER | Mijn ervaringen tijdens het tweede trimester

  1. […] Daarover later meer. Ik schreef al eerder artikelen over mijn ervaringen tijdens het eerste en tweede trimester van mijn zwangerschap. Het derde trimester mag niet in dat rijtje ontbreken. Waarom ik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: