Het is lente! 😊 Ik deel dan ook graag een lekkere en voedzame salade om de lente mee te beginnen. Haal de ingrediënten voor de salade met geroosterde broccoli en geitenkaas deze week nog in huis en duik de keuken in als je tijd hebt. Lust je geen geitenkaas? Vervang deze dan door 40 gram fetakaas.
Ingrediënten (voor twee personen):
- 75 gram gemengde sla
- Kleine stronk broccoli
- 2 bosuien
- 1/3 komkommer
- 25 gram walnoten
- 6 schijfjes zachte geitenkaas
- 3 el olijfolie + beetje extra
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl mosterd
- Beetje honing
- Peper
- Zout
- Kerriepoeder
- Knoflookpoeder
- Paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de roosjes van de broccolistronk (gooi de stronk niet weg! Deze kun je gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld broccolisoep). Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier. Strooi nu zout, peper, kerriepoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder over de broccoli. Besprenkel als laatste een klein beetje olijfolie eroverheen. Rooster de broccoli 20 minuten in de oven. Kijk af en toe of de roosjes niet te donker kleuren. Haal ze er in dat geval wat eerder uit.
- Snijd de bosui in ringetjes. Schil de komkommer (hoeft niet, mag wel) en snijd in dunne halve plakken. Hak de walnoten grof. Verdeel de gemengde sla over twee kommen.
- Maak vervolgens een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verdeel de dressing over de gemengde salade.
- Nu kun je de salade afmaken. Leg de halve plakjes komkommer en de geroosterde broccoli op de sla met dressing. Verkruimel de zachte geitenkaas eroverheen. Strooi als laatste de stukjes walnoot en de bosui over de salades. Smakelijk eten!
Ik ben zo benieuwd wat jullie van dit recept vinden! Laat het me weten op Instagram of laat een reactie achter onder deze blogpost. Meer zin in een omeletwrap? Maak dan eens deze variant met carpaccio. Superlekker!
Liefs, Michelle