Persoonlijk

Happy New Year!

Het is vandaag 1 januari! De start van 2018 🙂 Allereerst wil ik je dan ook veel geluk, liefde en gezondheid toewensen in het nieuwe jaar. In mijn laatste blogpost op 25 december liet ik weten dat er nog een persoonlijke update zou volgen in januari. Dus laten we daar maar meteen mee beginnen.

Een onzichtbare muur

Daar liep ik half november tegenaan. Althans, zo voelde het. Ik kan het ook niet anders omschrijven. Ik kwam thuis van mijn werk en ik voelde me volledig uitgeput. Volgens mij heb ik eerst een aantal uren als een zombie voor me uit zitten te staren. Ik was nergens toe in staat. Op dat moment besefte ik ook iets. Dit was het resultaat van iets wat al veel langer aan de gang was. Ik bleek namelijk overwerkt te zijn.

Blogmas fail

Ik realiseerde me in eerste instantie niet wat ‘overwerkt zijn’ inhield. Ik ging namelijk altijd door met alles (ook als ik ziek was) en ik wilde dan ook dat blogmas gewoon door zou gaan. Ik was niet voor niets al in oktober begonnen met de voorbereidingen. En ik had er zoveel zin in. Maar na de eerste vijf artikelen (die waren al ingepland), liep blogmas volledig in de soep.

Ik had op dat moment meerdere fysieke klachten. Eén daarvan was dat schrijven niet meer goed lukte. Ik gooide woorden en letters door elkaar. Alsof ik niet meer wist hoe het moest. Het typen van een simpel mailtje op mijn werk duurde soms drie kwartier. Laat staan dat ik een heel blogartikel zou kunnen schrijven. Daarbij kwam dat ik me totaal niet kon concentreren. Ik kon niet anders dan hieraan toegeven en blogmas los te laten.

Soms is het goed om een stapje terug te doen

En in dit geval was dat ook echt nodig. Tijdelijk een aantal uren minder werken en het rustiger aan doen heeft me de afgelopen weken enorm geholpen. Ik voel me beter maar ik ben nog niet de oude. Morgen begin ik officieel op een nieuwe afdeling. In verband met een reorganisatie op mijn oude afdeling ben ik namelijk herplaatst. Ik behoud dan wel de dezelfde functie, het werk is totaal nieuw. Ik zie het als een nieuwe uitdaging om het jaar mee te starten.

Hoe nu verder? Ik bekijk alles van dag tot dag. Niet te veel plannen en rust nemen als mijn lichaam daarom vraagt. Blijven sporten. Weer gezond eten (want dat is er door de stress helemaal bij ingeschoten). Kortom, een stapje terug blijven doen en goed voor mezelf zorgen. 

Liefs,
Michelle

1 thought on “Happy New Year!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.