Leuk om te lezen Recepten

Gezonde voeding | Eat Clean November update #1

Food&more

De eerste week van de challenge is voorbij en het ging TOP!

Wat heb ik heerlijk gegeten de afgelopen week! Het vergt allemaal iets meer voorbereiding maar dat vind ik niet erg. Ik heb met plezier mijn gezonde maaltijden gemaakt. En ik heb overal van genoten. De hoogtepunten van de afgelopen week zal ik met jullie delen (de blog foto van links naar rechts):

Biologisch spelt-rogge brood met roerei: Dit was mijn eerste ontbijt na de DETOX. Ik ben sowieso dol op alles met eieren en na drie dagen alleen maar sapjes als ontbijt gedronken te hebben, smaakte dit echt hemels.

Griekse salade: Deze salade at ik bij La Casa in Valkenburg. Het was een heerlijke salade met tomaat, komkommer, ui, feta, olijven, paprika, een hardgekookt ei en zongedroogde tomaatjes. Het brood dat ik erbij kreeg heb ik laten staan.

Gebakken mosselen met courgette en champignons: Ik maakte dit gerecht met wat restjes uit de koelkast. Beetje knoflook toevoegen en je hebt een lekkere avond maaltijd.

Havermoutpap (van amandelmelk) met banaan en kaneel: Mijn favoriete ontbijt! Voorheen vond ik alleen de gedachte aan havermoutpap al niks. Nu eet ik dit al ruim een jaar regelmatig als ontbijt. Soms varieer ik met ander fruit, maar banaan blijft toch het lekkerst.

Geroosterd biologisch spelt-rogge brood met Hüttenkäse en aardbeien: De combinatie van Hüttenkäse met aardbeien is voor velen onbekend. Ik las erover in een magazine en ik heb het gewoon uitgeprobeerd. Het is echt een aanrader als ontbijt of lunch! Tip: maak het gerecht af met een beetje versgemalen peper.

Veldsla met komkommer en zoete punt paprika: Dit is gewoon een simpele salade met de rauwkost die ik in huis had. De dressing heb ik gemaakt met olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout.

Salade Caprese: Heerlijke salade van mozzarella, tomaat en basilicum. Let wel op de calorieën in mozzarella. Ik at één bol mozzarella en twee tomaten voor mij alleen. En verder heb ik er niks bij gegeten want door de mozzarella zit je al op ongeveer 300 kcal. Bestrooi de tomaten en mozzarella naar smaak met basilicum, peper, zout, olijfolie en/of balsamico azijn.

Witte bonen-salade met tonijn: Het recept van deze salade lees je hier.

Geroosterd biologisch spelt-rogge brood met sla, avocado en gerookte zalm: Gerookte zalm en avocado zijn echt een perfecte combinatie. Samen met spelt brood is het een voedzame lunch.

Omelet-wrap met Hüttenkäse, tomaat en basilicum: Een super ontdekking! In plaats van een gewone wrap, maakte ik een wrap met een omelet van twee eieren. Laat afkoelen en beleg de omelet met Hüttenkäse, fijngesneden tomaat (zonder zaadjes), basilicum, peper en zout. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de omelet op. Wikkel de wrap in vershoudfolie en je hebt een gezonde lunch om mee te nemen naar het werk.

Biologische yoghurt met verse aardbeien: Lekker voor tussendoor. De laatste aardbeien van dit jaar met biologische yoghurt van de AH.

Geroosterd biologisch spelt-rogge brood met geitenkaas: Geitenkaas at ik voorheen ook nooit, maar ik vind het echt lekker op geroosterd brood of een cracker.

Ontbijt shake: Deze shake voor twee porties bestaat uit 200 gram magere Griekse yoghurt, 150 gram bosbessen, anderhalve bevroren banaan en een beetje water. Het was eigenlijk gewoon om uit te proberen maar het werd een smakelijke ontbijt shake.

Griekse quinoa salade: Bij gebrek aan tijd ben ik in de pauze naar de AH gelopen en daar vond ik de Griekse quinoa salade. Erg lekker, voedzaam en het bevat ongeveer 240 kcal. Ideaal als lunch. Het is een kleine hoeveelheid maar het vult goed.

Zalm-mango salade: De week sloot ik af met één van de beste salades die ik ooit heb gegeten! Het recept vond ik op het blog van Healthyfans. De olijven en tomaten heb ik weggelaten. En in plaats van rucola heb ik gewone sla gebruikt. Echt een toppertje!

Het was echt een heerlijke eet-week. Naast ‘clean eating’ ben ik deze week twee keer gaan hardlopen (5K en 7K) en heb ik een wandeling gemaakt (10K) met een vriendin. Ik voel me fitter en gezonder! Op naar de tweede week van Eat Clean November!

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “Gezonde voeding | Eat Clean November update #1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.