Dit was een week van veel uit eten gaan en wederom weinig tijd. Toch heb ik nog wat maaltijden voor jullie op een rijtje kunnen zetten (de blog foto van links naar rechts):
Uitsmijter met zalm: Wat is het soms fijn om eens buiten de deur een ontbijt te nuttigen. Ik had zin in eieren en koos voor deze lekkere uitsmijter met gerookte zalm (en verse jus erbij). Het was erg veel maar ik heb het opgekregen. De rest van de dag had ik daardoor niet veel trek.
Sushi: Spontaan besloten mijn huisgenoot en ik na het werk uit eten te gaan. En onze favoriet is natuurlijk sushi. Ik heb me wel ingehouden en niet te veel besteld.
Andijvie stampot: Weer een avondje gegeten bij mijn familie. Andijvie stampot is mijn favo stampot. Met twee kleine gehaktballetjes en een beetje appelmoes was de niet zo ‘eat clean’ maaltijd compleet.
Havermoutpap met banaan en kaneel: Wederom een lekker kommetje havermout gehad afgelopen week. Dit eet ik ieder week wel. Het is op de één of andere manier echt comfort food voor me.
Parma ham met meloen: Dit was een overheerlijk voorgerecht bij het etentje van mijn werk. Lekkere combinatie is dit altijd.
Tournedos met aardappelgarnituur en warme groenten: En dit at ik als hoofdgerecht. Vlees eet ik niet zo heel vaak maar een tournedos gaat er wel in. Het vlees was heerlijk mals. De warme groenten waren snijbonen met gebakken spekjes.
Salade: Deze salade serveerden ze bij het hoofdgerecht. Het zag er zo mooi uit dat ik er gewoon een foto van moest maken.
Ontbijt shake: Weer de lekkere en simpele ontbijt shake van spinazie, banaan, amandelmelk en water. Ik maakte de shake voordat ik naar het werk ging en nam het mee in een flesje.
Gemengde rauwkost salade: Ook deze week heb ik weer gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet in het bedrijfsrestaurant op het werk. Ik vermijd de salades die aangemaakt zijn met mayonaise.
Spaghetti kliekje: Ik heb eigenlijk geen idee wat er precies in zat want mijn huisgenoot heeft het gemaakt. Er zaten door de pasta wat meer calorieën in maar volgens mij was het wel ‘eat clean’. Het was in ieder geval erg lekker. Bewust koos ik ervoor om overdag de koolhydraten te vermijden omdat ik wist dat ik in de avond pasta ging eten. Daardoor waren mijn maaltijden die dag toch een beetje in balans.
Groente-omelet: Snel, makkelijk en gezond. Ik heb altijd wel iets in huis om een omelet mee te maken. En vaak neem ik het gewoon mee naar het werk in een bakje. Deze omelet was met verse spinazie en champignons.
Rijstwafel met pindakaas en banaan: Voor de meeste mensen is dit een rare combinatie. En dat vond ik eerst ook. Ik at sowieso voorheen nooit pindakaas. Ik vind het gewoon niet lekker op een boterham. Maar nu ik erachter gekomen ben dat pindakaas juist heel gezond is (het bevat veel vitaminen en gezonde vetten), heb ik toch maar een pot aangeschaft. Alleen was het me een raadsel hoe ik pindakaas nu wel lekker zou vinden. Het antwoord heb ik gevonden. Op een rijstwafel met banaan dus ;-). Ik zou zeggen, probeer het eens uit. Na twee van deze rijstwafels als lunch heb je genoeg en je blijft lang verzadigd. Wat weer helpt tegen snacken in de middag.
Ik heb wat meer gegeten en af en toe gezondigd afgelopen week. Toch heb ik me wel aan de 80/20 regel gehouden (80% gezond eten en 20% minder gezond/ongezond eten). Ik ben niet afgevallen maar netjes op gewicht gebleven. Het hardlopen stond afgelopen week even op een laag pitje. Wel heb ik een wandeling van bijna drie uur gemaakt en veel korte stukken gewandeld.
Komende week heb ik wat meer tijd om nieuwe ‘eat clean’ recepten te proberen. Daarover houdt ik jullie natuurlijk op de hoogte 🙂
Liefs,
Michelle
Hmm, wat een lekkere dingen allemaal! Ik moet echt een keer zo’n groene smoothie gaan maken!
Dankjewel 🙂
Ja, die groene smoothie is echt een aanrader!