RECEPT | Linzen ovenschotel met veel groenten

De herfst is nu echt begonnen. Tijd om de keuken in te duiken en de lekkerste stampotten en ovenschotels op tafel te zetten. Al een hele tijd geleden maakte ik dit recept van Teni (fitbeauty.nl) voor het eerst. Ik was op zoek naar een goed gevulde vegetarische ovenschotel en kwam dit recept voor een linzen ovenschotel tegen op haar blog. Inmiddels staat dit recept in de herfst en winter regelmatig op tafel. Ik heb de zoete aardappel vervangen door (voorgegaarde) gewone aardappelplakjes, omdat ik niet van zoete aardappel houd.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 2 uien, in blokjes
  • half bouillonblokje (ik heb groentebouillon gebruikt)
  • 80 gram rode linzen
  • 6 wortels, in blokjes
  • 50 gram (diepvries) sperziebonen
  • halve aubergine, in plakjes
  • halve (zoete) aardappel, in plakjes
  • geraspte kaas
  • paprika poeder
  • peper
  • kerrie poeder
  • (olijf)olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bak de gesneden uien in een pan met wat olie tot ze glazig zijn.
  3. Doe vervolgens de linzen erbij en vul de pan met water tot de linzen net onder het water staan.
  4. Als het water begint te koken, doe je er een half blokje bouillon bij. Het kan zijn dat je er af en toe wat water bij moet doen. Zet het vuur in ieder geval laag. Hoe meer water je toevoegt, hoe smeuïger het geheel wordt als het ingedikt is.
  5. Bak de gesneden wortels zo’n 5 minuten in een koekenpan met wat olie.
  6. Vervolgens kunnen de diepvries sperziebonen erbij.
  7. Aangezien het bouillon blokje voldoende zout bevat, doe ik er geen zout meer bij. Alleen wat peper, paprika poeder en kerrie poeder.
  8. Roer het geheel door elkaar en laat het nog even op een laag vuurtje staan.
  9. Dan is het tijd om alles in de ovenschotel te stapelen. Eerst een laagje van het linzenmengsel. Dan een laagje met aardappel. Vervolgens de tweede en laatste laag van het linzenmengsel. Bovenop komen de plakjes aubergine. Besprenkel de aubergine met een beetje olie zodat de bovenkant niet uitdroogt.
  10. Strooi naar wens de geraspte kaas over de ovenschotel. Je kunt ook mozzarella gebruiken.
  11. De linzen ovenschotel gaat voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Tagged ,

1 gedachte over “RECEPT | Linzen ovenschotel met veel groenten

  1. […] ovenschotels (ik deelde onlangs een heerlijk recept, dat is hier te vinden) heb ik in deze tijd van het jaar ook altijd veel zin in quiche. Nu ben ik gek op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: