RECEPT: Appel-cranberry cake

IMG_7123

Op Instagram kwam ik een heerlijk en gezond recept tegen van Healthyfans welke ik graag met jullie wil delen.

Afgelopen zondag had ik een hele dag voor mezelf dus ik wist meteen wat ik die dag wilde doen: BAKKEN! Iets wat ik heel graag doe maar nooit echt tijd voor heb. Het is deze appel-cranberry cake geworden. De structuur heeft een beetje weg van het bananenbrood dat ik eerder maakte van Annemerel. Het resultaat was super lekker dus hier komt ie!

Ingrediënten:
3 eieren
340 gram appelmoes (ik heb appelmoes zonder toegevoegde suiker gebruikt)
1 Granny Smith appel (in kleine blokjes gesneden)
150 gram havermoutmeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
1 eetlepel bakpoeder
60 gram gedroogde cranberry’s

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de eieren, het bakpoeder, havermoutmeel en de appelmoes in een keukenmachine of mixer tot een glad mengsel.
3. Roer daarna de appelblokjes en cranberry’s erdoor.
4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
5. Plaats de cake in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar (de cake blijft vochtig, ook na het afkoelen).

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Tagged , ,

1 gedachte over “RECEPT: Appel-cranberry cake

  1. […] Gezonde tussendoortjes die ideaal zijn om in porties in te vriezen: kwarkbolletjes, appel-cranberry cake en bananenbrood. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: