Reisverslagen Reizen Wintersport

Reisverslag | Wintersport Riezlern 2018

De laatste week van januari ben ik – net zoals vorig jaar – samen met de familie van mijn vriend op wintersportvakantie geweest. Een fotodagboek van deze vakantie mag natuurlijk niet ontbreken.

Riezlern

Dit jaar zijn we op wintersportvakantie geweest in Riezlern. Een plaatsje in Kleinwalsertal. Net over de grens van Duitsland, in het westen van Oostenrijk. Een voordeel: het is ‘maar’ 650 kilometer rijden. In Riezlern logeerden we in een typisch Oostenrijks landhuis waar we twee appartementen hadden gehuurd. Het kleine maar levendige centrum was op loopafstand te bereiken.

Mijn tweede ski-ervaring

Vorig jaar stond ik voor de eerste keer in mijn leven op de latten (de paar keer skiën in Snow World niet meegerekend). Over mijn gedachtes tijdens deze eerste ski-ervaring schreef ik toen dit blogartikel.

Dit jaar heb ik – om mijn skivaardigheden wat op te frissen – in de week vóór de vakantie een privéles geboekt in Snow World. Dit gaf mij de zekerheid die ik nodig had om in Oostenrijk weer op de latten te gaan staan. Eenmaal op de piste was het toch nog even wennen. Snow World is natuurlijk niet hetzelfde als de pistes in Oostenrijk. Maar ik had de flow al snel te pakken. Skiën verleer je dus niet, net zoals fietsen. Ik ben begonnen bij de kleine oefenpistes in Riezlern zelf. Een dag later ging ik de Parsennbahn omhoog. Hier zijn veel blauwe pistes te vinden. Ideaal als je net als ik een beginner bent.

Soms zijn we samen de pistes af gegaan, soms ging ieder zijn eigen weg. In het laatste geval troffen we ons dan rond het middaguur op een afgesproken plek om een hapje samen te lunchen. Pommes of een kaastosti en lekkere warme chocolademelk met slagroom.

De laatste skidag ben ik volledig buiten mijn comfort zone gegaan. Mijn vriend heeft me verder mee naar boven genomen en we hebben een hele mooie route geskied. Wel alleen maar blauwe pistes. Voor mij was dit onbekend terrein en ook best een lange route en dus erg vermoeiend (voor een beginner). Maar de uitzichten waren het meer dan waard.

Niet ingesneeuwd

In tegenstelling tot sommige delen van Oostenrijk zijn we niet ingesneeuwd. Alleen de eerste dag sneeuwde het. Een dag later heeft het ontzettend veel geregend (wat overigens echt niet fijn is tijdens het skiën). Ik heb wel kunnen testen dat mijn skikleding waterdicht is. En na de regen kwam zonneschijn. De temperatuur ging ook omhoog. Hierdoor waren de pistes alleen in de ochtend fijn om op te skiën. ’s Middags werd de sneeuw een zachte massa met veel bulten. Niet fijn.

En verder

Ik heb vooral zoveel mogelijk geprobeerd te ontspannen. En dat is goed gelukt. Ik heb elke nacht goed geslapen, veel tijd in de buitenlucht doorgebracht, veel bewogen, lekker gegeten (en gedronken), boeken gelezen, elke dag in bad geweest (want ik heb thuis geen bad) en bordspelletjes gespeeld. Kortom, het was een heerlijke vakantie.

Dit plekje in Oostenrijk is ons zo goed bevallen dat we er volgend jaar weer heen gaan. Ik heb er nu al zin in :-). Ga jij ook elk jaar op wintersport? En zo ja, waarheen?

Liefs,
Michelle

1 thought on “Reisverslag | Wintersport Riezlern 2018”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.