Het is zomer dus de barbecue kan weer aan. Naast vlees en stokbrood is een frisse salade ook lekker bij de barbecue. Vroeger haalde ik van die kant-en-klaar salades zoals aardappelsalade, huzarensalade en koolsalade. Die laatste wilde ik eens helemaal zelf maken. Na meerdere pogingen en verschillende aanpassingen aan het recept heb ik een lekkere en gezonde salade van spitskool gemaakt. Lees hier hoe je de salade zelf maakt.
Ingrediënten salade van spitskool
- 300 gram fijngesneden spitskool (ik haal dit voorgesneden maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen)
- 75 gram wortel julienne
- 1 appel
- 50 gram rozijnen
- 50 gram walnoten
- 2 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels light mayonaise (ik gebruik Calvé licht & romig)
- Sap van een halve citroen
- snufje knoflookpoeder
- peper en zout
Bereidingswijze salade van spitskool
- Wel de rozijnen in een beetje lauwwarm water. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de walnoten grof. Laat de rozijnen uitlekken.
- Maak een dressing van de magere kwark, light mayonaise, citroensap, knoflookpoeder, peper en zout.
- Doe de spitskool, wortel julienne, appelblokjes, rozijnen en walnoten in een kom en meng er de dressing doorheen. Proef de salade en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Deze koolsalade is ideaal voor bij de barbecue. Maar gewoon als lunch met een snee brood is het ook erg lekker. Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast. Ik vind het leuk als je me op Facebook of Instagram laat weten als je het recept zelf gaat maken. Probeer ook eens de fruitige witlofsalade.
Liefs, Michelle