Ontbijt Recepten Voeding

5x gemakkelijk ontbijt

Eerder deelde ik al vijf gemakkelijke lunchgerechten en avondmaaltijden. Als mijn favoriete maaltijd van de dag mag het ontbijt natuurlijk niet ontbreken. Dus hierbij vijf eenvoudig te maken maaltijden om de dag mee te beginnen.

Bananenpannenkoeken

Heel gemakkelijk te maken en ook nog eens gezond. Doe 50 gram havermout in een blender en maal dit fijn. Daarna voeg je 1 banaan, 1 ei, 100 ml water en eventueel kaneel toe. Mix dit tot een beslag. Je kunt er vervolgens twee pannenkoeken van bakken. Ik maak het beslag soms al in de avond zodat ik het ’s morgens alleen nog even kort hoef te mixen en dan meteen de pannenkoeken kan bakken. Ze zijn echt heerlijk!

Havermoutpap

Als baby at ik altijd pap en daarna eigenlijk niet meer. Tot vier jaar geleden. Havermoutpap werd bij mij geherintroduceerd door mijn toenmalige huisgenoot. Eerst had ik mijn twijfels maar toen ik het eenmaal geproefd had vond ik het heerlijk. Ik maak dit nu al vier jaar lang wekelijks. Het liefst doe ik er banaan en kaneel in. Maar appel of blauwe bessen zijn ook erg lekker. En het is zo simpel om te maken. Je verwarmt melk of water met havermout, fruit en smaakmakers naar wens in de magnetron of in een pannetje tot er een dikkere pap ontstaat. Hoe langer je verwarmt, hoe dikker de pap wordt. Ik gebruik altijd ongezoete amandelmelk en ik heb geen magnetron dus ik verwarm de pap in een steelpan. Eventueel kun je er ook nog verschillende toppings op doen. Ik zou zeggen, probeer gewoon verschillende smaken uit.

Yoghurt met fruit en muesli

Dit ontbijt neem ik wekelijks mee naar mijn werk. Gemakkelijk (van tevoren) te maken en mee te nemen. En even iets anders dan een gewone boterham. De muesli of cruesli neem ik in een apart bakje mee want als je het al bij de yoghurt doet wordt het zacht. In de zomer kies ik vaak voor aardbeien in de yoghurt en in de winter voor stukjes appel.

Smoothie of shake

Ik hou zelf persoonlijk meer van vast voedsel maar af en toe maak ik een shake of smoothie als ontbijt. Het blijft elke keer zoeken naar welke combinatie lekker is. Yoghurt en fruit doen het altijd goed. Eventueel met havermout erin. Let er wel op dat yoghurt redelijk zuur is, dus kies voor zoet fruit. Verse sinaasappelsap meng ik vaak in de blender met aardbeien. Maar dit is geen volwaardige maaltijd dus hier zul je nog iets bij moeten eten. Wil je een smoothie met groenten? Dan is spinazie met mango of banaan erg lekker (voeg wel water toe om te verdunnen). Veel andere opties met groenten heb ik zelf nog niet ontdekt. Binnenkort ga ik wel het een en ander uitproberen. Maar mocht je al een lekker recept van een smoothie met groenten voor me hebben dan hoor ik het graag.

Gerechten met eieren

Ik ben dol op ontbijtjes met eieren. Snel en op allerlei manieren te maken. Doordeweeks maak ik regelmatig een (groente)omelet om mee te nemen naar mijn werk. Dit eet ik op een gewone boterham. In het weekend kies ik meestal voor roerei, spiegelei of een zachtgekookt eitje. Heerlijk met toast, zuurdesembrood of roggebrood.

Wat eet jij graag als ontbijt?

Liefs,
Michelle

2 thoughts on “5x gemakkelijk ontbijt”

 1. Hoi michelle, Vanmorgen heb ik de bananenpannenkoekjes gemaakt. Heerlijk! Ik heb gister een heerlijke smoothIe gehaD met spinazie, havermoUt, banaan, kokossnippers, bosvRuchten, kaneel, cacaopoeder en kokoswater. Was echt lekker!
  GroetJes, liesbeth

  1. Hoi Liesbeth,

   Leuk dat je het recept van de pannenkoeken gemaakt hebt! En bedankt voor het recept van de smoothie. Ik zal het zeker gaan uitproberen πŸ™‚

   Groetjes, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.