Leuk om te lezen Tussendoortjes

8x gezonde snacks

Sommige personen eten drie grote maaltijden op een dag en verder niets. Ik ben meer van de kleinere maaltijden en tussendoor een snack. Maar ik probeer dan het liefst wel gezonde snacks te kiezen. Ik heb de acht gezonde(re) snacks die ik vaker eet voor je op een rijtje gezet.

  1. Fruit – een stuk fruit is waarschijnlijk het meest standaard gezonde tussendoortje. Maar door wat creatiever te zijn, kun je deze fruit snack wat minder standaard maken. Ik maak bijvoorbeeld vaker een fruitsalade van verschillende fruitaanbiedingen in de winkel. Deze salade doe ik dan voor een aantal dagen in bakjes om mee te nemen naar mijn werk. Of eet je appel eens met wat kaneel erop of pindakaas erbij. Ook fruitspiesjes zijn erg leuk om te maken. Daarbij rijg je stukjes fruit aan een lange satéprikker. Denk er wel aan om fruit dat snel bruin wordt te besprenkelen met wat citroensap.
  2. Ongezouten ongebrande noten – noten zijn heel voedzaam. Ze zitten boordevol met gezonde vetten en eiwitten. Wel zitten er veel calorieën in. Ik maak zelf altijd een notenmix met noten die ik lekker vind. Deze weeg ik vervolgens af in porties van 30 gram. Zo eet ik nooit teveel.
  3. Groenten met dip – ik hoor je denken: ‘Weer zo’n standaard gezonde snack’. Dat is het ook. Maar groenten bevatten weinig calorieën en vullen heel goed. Ideaal dus als tussendoortje. Neem bijvoorbeeld wortel, paprika, radijsjes, cherrytomaatjes of komkommer. Ook geblancheerde bloemkool en broccoli zijn een goede optie. Om de groenten te pimpen neem je er een dip bij. Denk hierbij aan: humus, heksenkaas, guacamole of tomatensalsa. Wedden dat dat bakje rauwkost zo leeg is?
  4. Zelfgebakken gezonde snacks – zoals bananenbrood. Hier ben ik zelf gek op. Dit is het recept van Annemerel maar ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Ook kruidcake is een aanrader.
  5. Een gekookt ei – als je van eieren houdt, is dit een goede snack voor tussendoor. Gemakkelijk mee te nemen, lekker en het vult goed.
  6. Zuivel – magere yoghurt of kwark is een hele goede optie als het om een gezond tussendoortje gaat. Combineer de zuivel eventueel met fruit of noten er doorheen.
  7. Gedroogd fruit – voor de zoete trek als je geen zin hebt in gewoon fruit. Maar eet dit met mate want het bevat meer calorieën. Ik krijg altijd een mega energieboost als ik bijvoorbeeld dadels gegeten heb. Maar ook gedroogde abrikozen zijn favoriet bij mij.
  8. Extra pure chocolade – ben je net al ik een chocoholic? Dan is af en toe een stukje chocolade natuurlijk niet weg te denken uit je leven. Ik ben het meest fan van melkchocolade maar toch kies ik soms voor de extra pure variant. Daar eet ik vanzelf minder van en dan kan ik toch in mijn chocoladebehoefte voorzien.

Welke gezonde snacks eet jij regelmatig?

Liefs,
Michelle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.