VOEDINGSDAGBOEK APRIL 2017 (vegan)

April stond in het teken van de Vegan Challenge. Ik heb een maand lang geprobeerd zoveel mogelijk plantaardig te eten. In de 40 foto’s hieronder kun je zien wat ik dan zoal gegeten heb. Bereidt je voor op heel veel lekkere gerechten!

Mijn allereerste ontbijt tijdens de Vegan Challenge was deze kom overnight oats met yoghurt en appel. Het recept vind je hier.

Dit is echt een favoriet! Ik heb avocado geprakt en peper, zout en knoflookpoeder toegevoegd. Dit is heerlijk op geroosterd brood.

Dit was een smoothie test: 30 gram havermout, 100 gram bevroren blauwe bessen, 100 gram Alpro coconut en 100 gram Alpro Go On met wat water in de blender. En dan krijg je dit mooi gekleurde goedje 🙂

Doordeweeks at ik vaak gewoon een simpele maaltijd zoals deze. Gebakken aardappelblokjes, een Vivera vega burger en gebakken courgette en champignons.

Op het werk at ik deze salade. Ik weet niet meer precies wat er allemaal in zat.

Bij de AH kocht ik deze gedroogde ananas stukjes om uit te proberen als snack. Maar het viel niet echt in de smaak helaas.

Veganistische spaghetti! Ja, dat bestaat. Ik heb het kruimgehakt van Vivera gebruikt en de plantaardige kaas kocht ik bij een Natuurvoedingswinkel.

Iets wat ik regelmatig heb gegeten: crackers met humus en sla. Zo lekker!

Ik ben de laatste tijd gek op curry met rijst. Deze was redelijk snel in elkaar geflanst met wat kliekjes. Een andere curry variant deelde ik onlangs op mijn blog. Het recept vind je hier.

Dit was een bananen shake met cacao nibs als topping.

Weer een geslaagd recept: Vegan Double Chocolate Bananacake. Het is ook echt zo lekker als het klinkt!

Oké, ik weet dat dit er best wel smerig uit ziet zo. Maar het is echt een match made in heaven! Een verse dadel met pindakaas en een kwart walnoot.

Ik gebruik wraps om allerlei verschillende gerechten te maken. Volgens mij zaten hier Vivera kipstukjes met gebakken paprika in. Beetje sla erbij en vegan kaas erover heen en smullen maar.

Weer een kliekjes gerecht. Geroosterd brood met stukjes avocado en tomaat met vegan kaas overbakken in de oven.

Deze lunch was iets minder geslaagd. Het was wel lekker maar door de spinazie werden de quesadillas te vochtig. Verder zat er nog Muhammara, tomaat en vegan kaas op.

Samen met mijn vriend, oom en tante ben ik bij de Italiaan geweest. Er waren geen vegan gerechten dus heb ik gekozen voor deze vegetarische pizza met lekker veel champignons.

Salade met van alles en nog wat. Volgens mij heb ik een bonenmix, maïs, tomaat, komkommer en augurk gebruikt. Beetje rare combinatie maar het was goed te eten.

Stevig brood belegd met hummus en plakjes komkommer. Altijd lekker!

Dit is echt een aanrader! De vegan shoarma van Vivera in een pitabroodje met ijsbergsla en een vegan knoflooksausje (remia mayolijn, Alpro naturel yoghurt, peper, zout, knoflook en een beetje water).

De rijstwafels met pindakaas en banaan mogen ook deze maand niet ontbreken 😉

Als ik even niet meer wist wat ik moest koken, was deze falafel salade de ideale oplossing.

Een late night snack: een appel en twee oreo koekjes.

Tja, dit was een bij elkaar geraapte avondmaaltijd. Vriendlief was niet thuis en hij lust geen rode kool dus ik wist dat ik dat sowieso wilde eten. In de diepvries vond ik zoete aardappel/pompoen burgers van Vivera (die waren heerlijk ook al houd ik niet zo van zoete aardappel en pompoen :p). Die at ik op twee geroosterde broodjes met ketchup.

Dit zakje zat in de goodiebag van de Body en Fit Shop. Echt super lekker! Deze ga ik zeker bestellen de volgende keer.

Havermoutpap gemaakt van ongezoete amandelmelk, stukjes appel en kaneel.

Deze oosterse schijf van Vivera is heel goed bevallen. Heerlijk in combinatie met rijst en broccoli.

Ik ging een dagje naar Den Haag met een collega en tevens vriendin. We aten een heerlijke vegan lunch bij Foam Catering. Ik schreef een blog over deze hotspot in Den Haag.

’s Avonds aten we bij Mama Kelly. Ook een aanrader trouwens! Deze (niet veganistische maar wel vegetarische) risotto met paddenstoelen was echt verrukkelijk.

Weer een portie havermoutpap in the making. Nu met banaan, blauwe bessen en kaneel.

Ik vind het altijd heerlijk om veel fruit en groente in huis te hebben! Het meeste hiervan kocht ik heel goedkoop op de Haagse markt in Den Haag. De drie avocado’s waren bijvoorbeeld maar 1 (!) euro samen.

Voor de verjaardag van een vriendin gingen we uit eten. Van te voren had ik al mijn menukeuze doorgegeven. En deze Dutch Weed Burger met frietjes en ketchup was top!

Iets wat ik al heel lang niet meer gegeten had: gekookte maïskolf. Ik at er rijst en een Spicy Bean burger van Vivera bij. Een maïskolf is ook lekker als tussendoortje!

Af en toe probeer ik weer een nieuwe smoothie uit. En deze was zeer geslaagd al zeg ik het zelf. Er zat appel, verse ananas, banaan, spinazie en chiazaad in.

Ook bij mij in de buurt probeerde ik een leuke hotspot uit. Deze dikke boterhammen met hummus, geroosterde paprika en rucola at ik bij BAM Brood & Meer in Heerlen. Hier kun je de review lezen.

Simpele doordeweekse avondmaaltijd. Vegetarische ‘kip’ schnitzel van Vivera met krieltjes en broccoli.

Op Koningsdag kletste ik bij met vrienden/familie onder het genot van een paar lekkere hapjes. Ik maakte wraps met hummus, guacamole en vegan chocolade fudge.

Eten buiten de deur resulteerde vrijwel altijd in een vegetarische maaltijd in plaats van veganistisch. Zo ook hier. Ik koos voor de vegetarische lasagne. Wel echt super lekker!

Een weekend tussendoortje: een kop thee, een sinaasappel en twee beschuiten met blauwe muisjes (want alleen de blauwe muisjes zijn vegan…).

Tijdens een dagje shoppen met een vriendin in Maastricht werd er geluncht bij de Brandweer Kantine. Ik bestelde een paddenstoelen burger op een bagel met sla, tomaat en ketchup. Simpel maar lekker.

Op de laatste dag van mijn Vegan Challenge maakte ik deze kliekjes pasta met falafel.

Zo, dat waren echt veel foto’s! Ik hoop dat jullie een beetje inspiratie hebben opgedaan en genoten hebben van het zien van deze lekkere gerechten. Ik heb in ieder geval alweer honger 😉

Liefs,

Michelle

 

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: