Boekrecensies

Gelezen boeken januari t/m juni 2019

Op leesgebied heb ik niet stilgezeten het afgelopen halfjaar. Romans, thrillers, non-fictieboeken en Young Adults zijn de revue gepasseerd. Ik heb alle gelezen boeken hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Chantal van Gastel – Zomer in New York

Lucy is de laatste single op aarde! De zomer staat voor de deur en al haar vrienden hebben plannen waarin zij niet voorkomt. Geen wonder dat ze in een dip belandt nadat ze de bruiloft van haar vriendin tot in de puntjes heeft georganiseerd. Gelukkig is er champagne… én Facebook, waardoor ze midden in de nacht haar hart kan luchten bij haar oude vriend Kasper, die een flitsend leven leidt in New York. En het mooiste is dat hij haar uitnodigt om haar vakantie bij hem en zijn vriendin door te brengen. Er staat Lucy een zomer te wachten die ze niet snel zal vergeten. Ze wordt halsoverkop verliefd óp en ín the city that never sleeps. Maar of die liefde nu wederzijds is?

Midden in de winter las ik dit zomerse boek. Ik ben gek op de boeken van Chantal van Gastel en schreef al meerdere boekreviews, onder andere van ‘Ik wist het’ en ‘Zonder jou’. ‘Zomer in New York’ is weer een heerlijk feel good verhaal. Het bevat weer veel hilarische momenten. Mocht je een boek zoeken om mee te nemen op vakantie deze zomer, dan is dit een aanrader. Je hebt hem wel zo uit want het boek heeft (helaas) maar 64 pagina’s.

Berthold Gunster – Ja-maar… omdenken

Omdenken gaat om het aanpassen van het denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden. Dus niet langer beren op de weg zien, maar het tegenovergestelde. Het boekje Ja-maar… Omdenken, laat je in een notendop zien wat omdenken betekent en hoe je dat precies doet. Om in te bladeren, te grazen, ideeën op te doen, op het verkeerde been gezet te worden en vooral om je eigen creatieve vermogens te prikkelen. Kortom, om te kijken, denken en – vooral – creëren.

Wat mij betreft was dit het minst leuke boek het afgelopen halfjaar. Ik had er denk ik meer van verwacht. In de nachtelijke uurtjes tijdens het voeden van mij dochter las ik dit boek als ebook. Het beschrijft wat omdenken betekent en daar is ook alles mee gezegd. Je hebt er dus uiteindelijk niets aan. Gelukkig had het boek maar weinig pagina’s en was ik er zo doorheen.

Tess Gerritsen – Koud hart

Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in haar tuin: een begraven schedel. Menselijk, vrouwelijk, en volgens patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord…
Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is de straatarme student Norris Marshall op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van opgravers, lieden die kerkhoven plunderen. Maar deze lugubere praktijk verbleekt bij de moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis. Wanneer een arts hetzelfde lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Hij moet nu de enige getuige van de moord opsporen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston
.

Ik vond dit een van de beste stand alone boeken van Tess Gerritsen. Het is een thriller met een mooi verhaal. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk in het heden en gedeeltelijk in het verleden af. Na het lezen van het boek heb ik wat gegoogled en toen kwam ik erachter dat sommige elementen in het boek op waarheid gebaseerd zijn. Een aanrader!

Sara Shepard – Pretty Little Liars #1

Rosewood is een typisch modelstadje met de gebruikelijke roddels en geheimen. Zo ook bij de vier middelbare school vriendinnen Aria, Spencer, Hanna en Emily. Aria heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus, Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya… meer dan dol zelfs, en Hanna gebruikt smerige trucjes om mooi te blijven. Maar de vier mooiste meisjes van Rosewood delen samen een nog veel duisterder geheim. En nu dreigt alles uit te komen. Een aantal jaar geleden verdween hun beste vriendin Alison en nu ontvangen ze opeens berichtjes van iemand die zich ‘A’ noemt, die dingen zegt die alleen Alison kon weten. Is Alison terug? Of is het iemand anders?

Met veel spanning heb ik alle seizoenen van Pretty Little Liars op Netflix gekeken. En ik had gehoopt de boeken ook leuk te vinden. Maar niets is minder waar. Ik weet niet of het komt omdat ik het verhaal al ken of omdat ik geen nieuwe info uit het eerste boek heb kunnen halen. Vaak zijn de boeken waarop films/series gebaseerd zijn veel gedetaileerder dat de film/serie. Maar dat is in dit geval niet zo. Het boek was een op een de serie.

Chinouk Thijssen – Truth or Dance

Ik won dit boek op Instagram en ik schreef er al een review over. Dat artikel lees je hier.

Carry Slee – Durf te schrijven!

‘Carry, ik wil schrijver worden, kun jij me helpen?’
Deze vraag wordt ontzettend vaak aan Carry gesteld. Nu komt ze met het antwoord: in Durf te schrijven! deelt ze al haar schrijfgeheimen met jou. Hoe je inspiratie krijgt en jezelf ertoe zet om nu écht de pen op te pakken. Hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal een pakkend begin heeft en dat je personages gaan leven. Hoe je het plot van jouw boek zo spannend, ontroerend of interessant maakt, dat niemand meer kan stoppen met lezen. 
Met aansprekende opdrachten en grappige anekdotes over haar eigen schrijfervaringen loodst Carry je door het schrijfproces heen. In een toegankelijke stijl laat ze je zien dat er niets zo heerlijk is als schrijven. Aan de slag, durf te schrijven!

Carry Slee schrijft boeken voor kinderen en jongeren. Dat is ook de doelgroep van dit boek. En juist omdat eenvoudiger omschreven wordt hoe je een boek moet schrijven, vond ik het erg fijn om te lezen. Mijn droom is om ooit zelf een boek te schrijven en dit boek heeft me een hoop handvaten gegeven.

Joyce Spijker – Ruimte voor Liefde

Ik las dit non-fictie boek in april en een uitgebreide review lees je hier.

Tess Gerritsen – Diagnose Besmet

Een reeks onverklaarbare sterfgevallen komt aan het licht wanneer dokter Toby Harper een verwarde man in kritieke conditie behandelt. Hij reageert nauwelijks op de behandeling en zodra ze hem alleen laat, verdwijnt hij spoorloos. Voor Toby hem kan vinden wordt ze geconfronteerd met een nieuwe patiënt met dezelfde symptomen. De mannen blijken uit hetzelfde luxe verzorgingstehuis te komen, waar hormooninjecties worden toegediend aan vermogende bejaarden. Ondanks bezwaren gaat Toby op onderzoek uit, met rampzalige gevolgen…

In mei las ik geen enkel boek dus in juni pakte ik er weer een Tess Gerritsen bij. Haar boeken helpen altijd om het lezen weer een boost te geven. Ik vond het verhaal iets te ver gezocht maar het was hoe dan ook spannend.

Chinouk Thijssen – Break a Leg

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods? 

Na het eerste deel gelezen te hebben, moest ik natuurlijk ook het vervolg lezen. En het verhaal blijft spannend. Steeds als ik denk te weten wie ‘Truth or Dance’ is, heb ik het mis. Toen ik het boek uit had, had ik wel een vermoeden. Maar het kan nog alle kanten op in deel 3. Het derde deel heeft de titel ‘Dance or Die’ en komt in oktober al uit!

Lucinda Riley – De zeven zussen

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Wat een prachtig verhaal! Volgens mij heb ik onder een steen gelegen toen dit boek uitkwam want iedereen lijkt deze boekenserie al gelezen te hebben. Ik ben echt zo benieuwd naar de andere delen.

Welke boeken heb jij het afgelopen halfjaar gelezen?

Liefs, Michelle

*De boeksamenvattingen zijn van bol.com

2 thoughts on “Gelezen boeken januari t/m juni 2019”

  1. De boeken van Joyce Spijker, Chinouk Thijssen en Lucinda Riley heb ik ook liggen en ik ben er erg benieuwd naar! Je hoort iedereen er vol lof over spreken, dus ik ga ze zeker dit jaar nog lezen. Wat leuk dat Carry Slee een schrijversboek heeft geschreven, die kende ik helemaal niet! Ik ga er eens naar googelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.